Interieurinspiratie

Co kijkt binnen

Interior design: FCstudio
Photography: Pedro Kok
Furniture: CoContract

Kleur & functionaliteit in een moderne gezinswoning in São Paulo

CoContract, de business development afdeling van boutique concept store Co van der Horst, is gespecialiseerd in het leveren van high-end designmeubelen, verlichting en textiel voor zakelijke gebruikers, architecten en stylisten over de gehele wereld. Co kijkt binnen bij een project dat in samenwerking met CoContract tot stand is gekomen: een moderne gezinswoning in een gemoedelijke wijk van São Paulo, Brazilië, waar kleur en functionaliteit overheersen.

Terug naar Brazilië

In de gemoedelijke Braziliaanse wijk Brooklin, in São Paulo, mogen we binnenkijken in één van de woningen ontworpen door FCstudio. Het project wordt bewoond door een echtpaar en hun twee jonge dochters, die na acht jaar in Nederland weer naar Brazilië verhuisden. Het belangrijkste uitgangspunt voor het appartement van 178 m² was om het een meer eigentijdse draai te geven en een plek te creëren waar de Nederlandse cultuur en design als een warme jas om de bewoners past.

CoContract by Co van der Horst FCstudio
CoContract by Co van der Horst FCstudio

Creatief met boxen

Om in de behoefte van elk familielid (het echtpaar en hun twee dochters) tegemoet te komen, werd enige creativiteit van ontwerper Flavio Castro van FCstudio gevraagd. Het plaatsen van vier boxen voor het creëren van verschillende ruimtes bood de oplossing. Hierbij is de imposante originele structuur met hoge plafonds behouden. De eerste box vormt het entree en de toegang tot het toilet, waar een verzameling Nederlandse miniaturen voor de verbintenis met het geboorteland van de dochters zorgt. De tweede box bevat het eetgedeelte, dat de keuken van de woonkamer scheidt en de overige twee boxen bieden onder andere een etage met het thuiskantoor en de andere fungeert als de boekenkast van de speelkamer.

CoContract by Co van der Horst FCstudio
CoContract by Co van der Horst FCstudio
CoContract by Co van der Horst FCstudio

Kleur & functionaliteit

Een andere belangrijke wens voor het ontwerp was het behoud van het kleurenschema en de consistentie van de materialen in de hele woning. Er werd gekozen voor neutrale en warme houttinten. Het ontwerp vertaalt de emotionele verlangens van de familie, terwijl het tegelijkertijd de noodzakelijke en bijzondere functionaliteit in overweging neemt.

CoContract by Co van der Horst FCstudio
CoContract by Co van der Horst FCstudio
CoContract by Co van der Horst FCstudio

(Online) interieuradvies

Met uw eigen stijl en woonwensen gaan wij graag aan de slag. We helpen u met het vinden van uw persoonlijke voorkeuren en maken vervolgens de combinaties van meubelen, textiel, verlichting en accessoires.
We maken graag tijd voor u.

© Copyright - Co van der Horst