News

Molteni&C

SAVE THE DATE:
31 MAART T/M 2 APRIL

Molteni&C lanceert de nieuwe Outdoor Collectie in de Flagship Store in Amsterdam

De leider in Italiaans design, Molteni&C, kondigt groot nieuws aan: de allereerste Outdoor Collection van Vincent van Duysen, is exclusief te ontdekken in de Flagship Store in Amsterdam. Molteni&C, onderdeel van Molteni Group, is een historisch Italiaans designhuis dat al sinds 1934 een elegante en eigentijdse collectie meubelen uitbrengt. Vandaag onthult Molteni&C de eerste collectie Outdoor meubilair. Creative Director Vincent van Duysen liet zich hiervoor inspireren door de tijdloze elegantie van Molteni&C, in combinatie met duurzaamheid en functionaliteit.

“Net als voor de laatste Indoor collectie van Molteni&C, streefde ik voor de Outdoor collectie naar een idee van zachtheid en welzijn. Van organische speelsheid, met een architecturale visie op het meubilair. Ik liet me inspireren door het modernisme, het idee van transparantie tussen binnen- en buitenruimtes en de intieme connectie tussen licht en natuur.”

– Vincent van Duysen

De Outdoor Collection omvat verschillende concepten:

De Heritage Collection is ontstaan uit Molteni&C’s langdurige samenwerking met enkele van de belangrijkste ontwerpers van de 20e eeuw, waaronder Gio Ponti. Met een heruitvoering van twee van de meest geliefde werken van de beroemde mid-century architect en ontwerper. De D.150.5 chaise longue en de D 154.2 stoel, opnieuw ontworpen voor gebruik buitenshuis.

De Landmark Collection getuigt van Italiaanse ‘savoir-faire’. Een verfijnde mix van erfgoed, vakmanschap en tijdloze stijl. Het bevat een langverwachte heruitgave van de klassieke ‘Palinfrasca Sofa’ van de beroemde ontwerper Luca Meda. Geïnspireerd op het vlechtwerk van een mand (‘pali e frasche’ in het Italiaans) en doet denken aan de mediterrane levensstijl.

De Timeout Collection van Vincent van Duysen presenteert een elegant aanbod van buitenbenodigdheden, geïnspireerd op organische vormen van de modernistische architectuur. Bij de ontwikkeling van de stukken liet hij zich inspireren door de ambachtelijke techniek ‘fer forgé’, waarbij ambachtslieden een sculpturale kwaliteit verlenen aan metalen elementen.

Om het buitenleven compleet te maken, is de Outdoor collectie verrijkt met de Helios buitenkeuken, ontworpen door Vincent van Duysen. Een symbool van Italiaans vakmanschap, gecombineerd met innovatieve technologie. Het resultaat is een ontwerp met heldere lijnen en natuurlijke tinten, verrijkt met elegante materialen, van natuursteen tot keramiek, maar ook met kostbare inzetstukken van lavasteen uit de Etna. Organische en duurzame materialen van gecertificeerde productieketens, volledig in lijn met de waarden van milieuverantwoordelijkheid die Molteni&C hoog in het vaandel heeft staan.

Save the Date

Ontdek de nieuwe Outdoor Collection op het hoogste dakterras van Amsterdam tijdens een bezoek van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april. Wij trakteren op een heerlijk Italiaans hapje & drankje en bovendien profiteer je tot 30 april 2023 van een unieke actie: 1 jaar kosteloze opslag & winterservice*Tijdens de wintermaanden verzorgen wij graag de opslag en onderhoud van tuinmeubelen die bij Molteni&C of Co van der Horst zijn aangeschaft. Onze transportdienst haalt de meubelen op en slaat deze veilig op in het geconditioneerde magazijn. Zodra de eerste zonnestralen zich aandienen, wordt alles piekfijn schoongemaakt weer geïnstalleerd.*Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel.

Amsterdam Flagship Store

Om de Outdoor Collectie volledig te ervaren, nodigen we u uit voor een bezoek de Amsterdam Flagship Store, tevens ontworpen door Vincent van Duysen. Hier vindt u naast de iconische design stukken, verfijnde en moderne keukens van Molteni&C. De Molteni&C design experts staan tot uw beschikking voor een kosteloos en privé consultatie voor al uw interieurprojecten.

Molteni&C Flagship Store
Beethovenstraat 305 (Valley)
1083 HK Amsterdam

Contact:
E. amsterdam@moltenigroup.com
T. +31 (0)20 – 426 07 42

© Copyright - Co van der Horst