Tom Dixon bezoekt Co van der Horst

In 2009 bezocht Tom Dixon Co van der Horst in Amstelveen. Speciaal voor deze gelegenheid was een overzicht van zijn werk te bezichtigen en hield Tom Dixon een lezing voor bezoekers en medewerkers van Co van der Horst.

Klik hier voor een overzicht van de ontwerpen van Tom Dixon die Co van der Horst in collectie heeft.

Marcel Wanders en Co van der Horst

Marcel WandersVoor Co van der Horst maakte Marcel Wanders in 1999 het ontwerp voor de Co LunchLounge. Dit wordt beschouwd als het eerste interieurontwerp van Wanders. De lounge werd ingericht met werk van zichzelf, gecombineerd met andere ontwerpers. Het meest opvallend waren de toiletten: in een open ruimte plaatste hij drie wc-potten naast elkaar. Dit leverde nog een eervolle nominatie op voor de verkiezing van het mooiste toilet in 2000, georganiseerd door rijksbouwmeester Wytze Patijn.

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Co van der Horst in 2005 tekende Wanders voor het ontwerp van de huisstijl en logo van Co van der Horst.

Uiteraard zijn een groot aantal van de ontwerpen van Wanders opgenomen in de collectie van Co van der Horst

Patricia Urquiola bezoekt Co van der Horst

Patricia Urquiola & Patrizia Moroso

De Spaanse ontwerpster Patricia Urquiola is een van de meest bekende vrouwelijke designers van deze tijd. Urquiola vindt haar inspiratie voornamelijk in het leven van alledag, wat resulteert in speelse, zinnenstrelende, maar toch uiterst functionele ontwerpen. Tot haar opdrachtgevers behoren internationaal bekende design meubelmerken als B&B Italia, Kartell, Moroso en MDF Italia.

Klik hier voor een overzicht van de ontwerpen van Patricia Urquiola.

Lori Weitzner bezoekt Co van der Horst

Oktober 2011, Meet & Greet met Lori Weitzner bij Co van der Horst in Amstelveen. Lori Weitzner presenteerde haar nieuwe collectie Botanic voor Sahco en verteld hoe de ontwikkeling van deze stoffencollectie tot stand is gekomen en waar zij haar inspiratie vandaan haalt.