Leolux Design Event

4 T/M 7 OKTOBER

Van 4 tot en met 7 oktober zal bij Co van der Horst het jaarlijkse Leolux Design Event weer plaatsvinden. Stephan en Edwin van der Horst organiseren ieder jaar meerdere events en ontvangen aansprekende en inspirerende gasten.

Met de organisatie willen de broers een platform bieden voor iedereen met belangstelling voor high end interieur, zowel particulier als professioneel.

 

We heten u graag welkom in Amstelveen

Leolux Dutch Design Event:
Donderdag 4 oktober van 19.00 tot 21.00 uur
Vrijdag 5 oktober van 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 7 oktober open van 12.00 tot 17.00 uur

Feestelijke ontvangst met Limburgse lekkernijen • Aantrekkelijke aanbiedingen

Donderdag 4 oktober • Edward van Vliet • Roderick en Claire Vos • stichting Papageno

Zaterdag 6 oktober • Han Meulendijk van Carpet Sign maakt live kleurstalen van uw toekomstige vloerkleed • Een vakman van Leolux stoffeert live • Artifort presenteert kastenprogramma • Nieuwe collectie Dutch Design • Pode • Leolux

Het event gaat officieel van start op donderdag 4 oktober om 19.00 uur met lezingen van:

EDWARD VAN VLIET
TRENDPRESENTATIE

Een merk is veel meer dan een verzameling losse producten. Op zoek naar de samenhang analyseerde van Vliet op verzoek van Leolux de collectie en formuleerde hij een aantal inspirerende belevingswerelden met uitgebalanceerde kleuren, vormen en materialen. Elk van die werelden vertelt zijn eigen verhaal en vormt voor Leolux een  leidraad bij het selecteren van nieuwe modellen, kleuren en materialen. Om de beleving helemaal compleet te maken, creëerde de designer voor de Leolux-wereld een reeks eigen ontwerpen: zachte textielproducten, zoals kussens, plaids en karpetten en een aantal poefs en tafeltjes, maar ook het nieuwe model Jill.

CLAIRE EN RODERICK VOS
INTRODUCTIE: PODE

Pode is het jonge zelfstandige lifestylemerk van Leolux, waarmee je je hele woonkamer kunt inrichten. Dutch Design, verrassend, fris, kleurrijk en toch heel betaalbaar. Daarvoor werken ze samen met gerenommeerde ontwerpers. Een speciale rol is weggelegd voor art directors Roderick en Claire Vos. Zij geven de collectie een geheel eigen
identiteit, in kleur, stijl en ontwerp. Roderick Vos, bekend ontwerper en goed verteller, opent de Pode afdeling op donderdag 4 oktober.

STICHTING PAPAGENO

Sebastiaan Sanders (CEO Leolux) zal het event openen met de feestelijke overhandiging van een gelijknamige Leolux Papageno-fauteuil aan Stichting Papageno, bestemd voor het Papageno Huis in Laren. Aaltje van Zweden-van Buuren en echtgenoot, dirigent Jaap van Zweden, ouders van een zoon met autisme, richtten de stichting op in 1997, met als doelstelling om kinderen en jongeren met autisme te helpen. Inmiddels is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme. Zoals een landelijk netwerk van muziektherapeuten die therapie geven bij kinderen thuis en het Papageno Huis, waar opvang en ondersteuning geboden wordt aan jongeren met autisme.

Pode

Pode is echt Nederlands topdesign, dat zijn weg vindt naar liefhebbers door heel Europa. Verrassend, fris en kleurrijk. Een complete lifestylecollectie, waarmee je je hele woonkamer kunt inrichten. Daarvoor werkt Pode samen met gerenommeerde ontwerpers die hun sporen verdiend hebben, en elke keer weer vernieuwende, innovatieve creaties afleveren. Een speciale rol is weggelegd voor artdirectors Roderick en Claire Vos. Zij geven de Pode-collectie een geheel eigen identiteit, in kleur, stijl en ontwerp.

 

Roderick Vos vindt de samenwerking nog steeds ‘wonderbaarlijk’, in positieve zin dan. “De samenwerking tussen een fabrikant en een ontwerper betekent normaal gesproken dat de ontwerper een ontwerp levert en dat de fabrikant daarmee naar eigen inzicht aan de slag gaat. Dat is nu wel even anders. We zijn een compleet merk aan het opbouwen en dat was al jarenlang een stoute droom.

Claire: “En dan is het heel prettig dat je al 32 jaar samenwerkt. Gelukkig zijn we heel complementair, dat zie je wel meer bij designduo’s. Maar het is voor het eerst dat al onze disciplines zo naadloos in elkaar overlopen. Na de eerste bespreking wisten we al: we willen een hele kamer kunnen inrichten met alleen maar Pode producten. Dat zal in de praktijk niet vaak gebeuren maar in principe kan het wel. Daarom is de collectie verbreed met meer dan alleen zitmeubelen. Het is nu een lifestylemerk met bijzettafels, kussens en ook een plaid, een zitzak en een karpet in de collectie

Carpet Sign Boutique

Op de Leolux afdeling van Co van der Horst is ook onze Carpet Sign Boutique terug te vinden. Hier laten wij op een creatieve wijze alle mogelijkheden van de luxueuze Carpet Sign collectie zien.

Op 6 oktober zal Han Meulendijk van Carpet Sign aanwezig zijn om live kleurstalen te maken voor uw toekomstige Carpet Sign kleed.

Ons team heeft twee favoriete Carpets Sign kleden: de Cameleon en de Tweet.

Cameleon

De zeer geraffineerde collectie Caméléon heeft dezelfde eigenschappen als zijn dierlijke naamgenoot: hij verandert van kleur! Subtiel of uitgesproken, de unieke kleurveranderingen kunnen in diverse richtingen en vormen worden toegepast [6 designs]. Zo kan de kleur in optimale harmonie met het interieur worden gekozen maar ook bewust als echte eye catcher worden ingezet.

Tweet

“Tweet” is highly fashionable! Door een speciale tufttechniek wordt een unieke onregelmatigheid verkregen die sterk doet denken aan de nog altijd zo populaire tweed stoffen. Het frivole randje geeft het karpet een haute couture touch en een happy feeling. De collectie is vervaardigd uit diverse materialen: wol, linnen, katoen, zijde en viscose. Tweet kent prachtige pastels, rijke naturellen en diepe kleurmengingen.

 

Tijdens het event ontvangt u bij aanschaf van een Leolux meubel een voordeel van 50% op een kleed van Carpets Sign.

Primeur bij Co van der Horst:
Leolux Devon

Leolux en Jan Armgardt hebben samen een lange en succesvolle weg afgelegd. Devon is de kroon op deze samenwerking. Dit bankenprogramma verenigt de designkwaliteit van Jan Armgardt met het vakmanschap waarom Leolux bekend staat. Van losse bank of chaise longue tot royale aanbouwset. Welke keuze u ook maakt, in elke uitvoering biedt Devon verstel-opties voor een heerlijk comfort. Dankzij de mooie ambachtelijke details is Devon meteen herkenbaar als een echte Leolux, met ook een heel eigen gezicht.

Primeur bij Co van der Horst:
Leolux Jill

Gezichtsbepalend en elegant. Het ontwerp verwijst naar vroeger tijden, geïnspireerd op luxe (hotel)interieurs in de 19e eeuw. De hand van Edward van Vliet is in de fauteuil en chaise longue overduidelijk herkenbaar. Hij combineert een vleugje nostalgie met een eigentijds comfort, charmante rondingen en elegante details. Zoals de pootjes in Black Chrome die naar boven toe een stukje terugspringen, waardoor de zitting lijkt te zweven. Meer fraaie details zien we in de siernaden en het accent van de knoop, midden op het lendenkussen. Een cadeautje.

Primeur bij Co van der Horst:
Artifort kastenprogramma

De iconische lijn Extens kasten van Artifort met zijn opvallende aluminium hoekelementen heeft een opfrisbeurt gekregen door designer Khodi Feiz. Hij keek daarvoor naar de lifestyle en behoeften van vandaag. De afmetingen van de kasten zijn nu compacter en slanker, terwijl ze afgewerkt kunnen worden met een brede reeks opties voor poedercoating, lak en fineer uit de Artifort-collectie.

Driemaal exclusief Dutch Design Voordeel bij Co van der Horst

  1. Bij aanschaf van een Pode meubel een Bottle stool cadeau

De Bottle Stool, ontworpen door Kranen/Gille was eigenlijk al bij de introductie een classic. Het is een wijnfleshouder, krukje, kaasplateau en bovenal een tafeltje dat elke blik naar zich toetrekt. De Bottle Stool is handig en mobiel, doordat de ‘ring’ die de wijnfles vasthoudt, ook dienstdoet als handgreep.

 

  1. Bij aanschaf van een Leolux bank, 50% voordeel op een kleed van Carpet Sign.
  1. Bij aanschaf van een Artifort meubel een Balans mini plantenstandaard cadeau.

Balans Mini is een verzameling van verfrissende plateaus om je prachtige planten en kleine accessoires in de schijnwerpers te zetten. Balans Mini is de nieuwste aanwinst in de succesvolle Artifort collectie van de hand van designer Khodi Feiz.

© Copyright - Co van der Horst