Interior designers:
Mandy van Doorn
Zoë Westerbaan

Merken:
Dimore
Jan Kath
Locherber Milano
Dedar
Maxalto

Co Video

Hoe interieurkeuzes
invloed kunnen hebben op je woongeluk

Co van der Horst voorziet je graag van de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van wonen en interieur. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde interieurkeuzes je woongeluk en zelfs levensgeluk kunnen bevorderen? Interior designers Mandy van Doorn en Zoë Westerbaan van Co van der Horst vertellen je alles over hoe gebruik van vormen, materialen, kleuren en geuren in je interieur je woongeluk kunnen beïnvloeden. Hulp nodig bij de inrichting van jouw woning of kantoor ter bevordering van het welzijn? Onze interior designers, decorators en stylisten zijn je graag van dienst.

Jan Kath

Je humeur kan worden beïnvloed door kleur. Verschillende studies tonen aan dat gedurfde kleuren en ongebruikelijke combinaties een positief en stimulerend gevoel geven. Het toepassen van kleur in verschillende ruimtes van je interieur, heeft het effect om je geest de hele dag in een positieve staat te houden. Kleur toevoegen kan bijvoorbeeld middels behang of een vloerkleed, dit geeft een goed en energiek gevoel wanneer je tijd doorbrengt in deze ruimte. Neem de karpetten van Jan Kath, de inspiratie voor één van de laatste collecties van deze Duitse ontwerper, zijn mythen en sprookjes over dansende lichtjes boven sombere heidevelden en in donkere dennenbossen. Het resultaat is een spannende en kleurrijke collectie.

DimoreMilano

Nieuw bij Co van der Horst is de collectie van DimoreMilano. Het Italiaanse designduo, Emiliano Salci en Britt Moran, mixt en matcht verschillende tijdsperioden. Ambachtelijke technieken overgedragen van generatie op generatie. Oud en nieuw. Vintage en eigentijds. Van nauwgezet onderzoek tot de zorgvuldige en rigoureuze selectie van stukken, texturen, parfums en geluiden; van abstract naar tastbaar. Het resultaat voedt alle zintuigen en is één grote representatie van creativiteit. Een goed voorbeeld van wat gedurfde kleuren en ongebruikelijke combinaties kunnen doen voor een product of ruimte.

Locherber Milano

Eén van de nieuwste trends op interieurgebied die gekoppeld is aan het welzijn, is ‘scent scaping’. Hierbij worden er aangename aroma’s gebruikt in verschillende ruimtes van je huis, of zelfs tijdens verschillende dagdelen om je geest te prikkelen met behulp van één van de meest belangrijke zintuigen: geur. Historisch gezien gaat het idee om geuren te gebruiken om onze stemmingen te beïnvloeden terug tot de oudheid, toen geurige oliën werden gebruikt om een ​​ontspannende sfeer te creëren tijdens traditionele ceremonies. Tegenwoordig kunnen we kaarsen, bloemen, oliën en geurstokjes in ons interieur toepassen om de gemoedstoestand te beïnvloeden. De exclusieve geuren van Locherber Milano zijn ontworpen om plaatsen en situaties bijzonder te maken. Hun unieke creaties zijn het resultaat van meer dan veertig jaar ervaring in de cosmeticasector en het gebruik van natuurlijke actieve ingrediënten en zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Wij helpen je graag met een persoonlijk (geur)advies binnen de collecties van het luxe Italiaanse geurmerk Locherber Milano.

Dedar

Door de huidige tijd, hebben we meer behoefte aan contact en gezelligheid, dit zie je terug in woontrends. Teddy en bouclé stoffen uit de collecties van bijvoorbeeld Delcourt of Dedar zijn lekker zacht en aaibaar, waardoor ze comfortabel aanvoelen en een knus gevoel geven. De interior decorators van Co van der Horst passen steeds vaker 3D stoffen toe in hun adviezen bij stoffering van meubels, maar ook in gordijnen en accessoires.

Maxalto

Daarnaast zien we ook al enige tijd meer organische vormen in het interieur. Neem deze Apollo-sofa van Antonio Citterio voor Maxalto. Dit kosmopolitische Italiaanse designhuis staat voor raffinement & luxe en is onderdeel van B&B Italia. De verfijning zit in de textuur en tactiliteit van de materialen. De zachtheid van organische vormen zonder hoeken of strakke lijnen, zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Deze vormen zie je veel terug in de natuur en hebben een positief effect op het brein, net zoals kleuren en geuren.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mail adres*

  Telefoonnummer*

  Aanvullend bericht

  © Copyright - Co van der Horst