Locaties:

Co van der Horst
Binderij 2, Amstelveen
covanderhorst.nl

Flexform Flagship Store Amsterdam
Beethovenstraat 396, Amsterdam
flexformamsterdam.nl

Molteni&C|Dada Amsterdam Flagship Store
Beethovenstraat 305, Amsterdam
amsterdam.moltenigroup.com

Betrouwbaar en eerlijkheid zijn de kernwaarden binnen Co van der Horst

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij geloven dat duurzaamheid geen trend is en ook niet het werk van onze volgende generatie. Co van der Horst ziet duurzaamheid als missie, nu en in de toekomst. Als familiebedrijf is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor ons vanzelfsprekend. In ons beleid zoeken wij naar de juiste balans tussen People, Planet en Profit.

Al bijna 120 jaar bouwen wij aan onze onderneming om deze beter door te geven aan de volgende generatie. De grondlegger van ons bedrijf, overgrootvader Co van der Horst, richtte het bedrijf op in 1905 omdat hij een positieve bijdrage aan de maatschappij wilde leveren. Op klompen en met een rugzak trok hij er op uit als marskramer, met een handel in huishoudtextiel en aanverwante artikelen. Toen de zaken goed gingen, werd die rugzak vervangen door een hondenkar en later door paard en wagen. Vandaag de dag gaat het bedrijf nog steeds voor de lange termijn successen en niet voor korte termijn winstdoelstellingen.

People | Klanten & medewerkers

Co van der Horst is een klantgericht bedrijf met sterke familiewortels. Wij combineren menselijke waarden en vakmanschap met een oplossend vermogen en gezond ondernemerschap. Dat betekent dat we ons in de praktijk als goede rentmeester gedragen naar zowel klanten als onze medewerkers.

In ons beleid voor medewerkers handelen wij naar de volgende principes: voorkomen van persoonlijk letsel en materiële schade, bieden van een gezonde en veilige werkomgeving en een professionele en respectvolle omgang met onze medemens. In ons beleid naar klanten en de omgeving, handelen wij naar de volgende principes: realiseren van de woonwensen van de klant op een efficiënte wijze, het kennen en respecteren van de behoeften en verwachtingen van belanghebbenden, voldoen aan de van toepassing zijnde eisen aan de organisatie en het uitdragen van maatschappelijke betrokkenheid.

Co Academy

De (persoonlijke) ontwikkeling, gezondheid en het werkgeluk van onze medewerkers staan voorop. Wij doen er alles aan om de medewerkers tevreden en gezond te houden. Zo wordt er een medewerker tevredenheidsonderzoek afgenomen en is er voor alle medewerkers, een zo optimaal mogelijke werkplek gecreëerd. Wij werken samen met diverse scholen en er is voor alle medewerkers is een opleidingsbudget beschikbaar. Tot slot is er de ‘Co Academy’ in het leven geroepen. Medewerkers kunnen zich zowel offline als online ontwikkelen met een onbeperkt aantal trainingen. Waar, wanneer en hoe ze maar willen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Als bedrijf vinden wij het steunen van lokale initiatieven en verenigingen erg belangrijk. Dit doen wij middels financiële ondersteuning, maar ook door actief de armen uit de mouwen te steken en door het beschikbaar stellen van middelen. We hebben ons verbonden aan verschillende organisaties, waaronder Amsterdamsche Football Club, KWF Kankerbestrijding, Gemeente Amstelveen en Stichting Open Toren Dag.

Planet | Milieu

De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast de eisen om duurzaam te bouwen, zien wij ook steeds meer vraag naar duurzame interieurs. Wij, als interieurontwerpers op dit niveau in de branche, geloven hier een cruciale rol in te kunnen spelen. Steeds meer leveranciers communiceren de objectieve ‘levenscyclusanalyse’ (LCA) van een product of materiaal, die de ecologische footprint of milieu-impact aangeeft. Door middel van het maken van bewuste keuzes in afwerkingsmaterialen, meubilair en andere aspecten in het interieur, kunnen wij gegarandeerd een verschil maken. Voor het beoordelen van de circulariteit van een product is de Material Circularity Indicator (MCI) ontwikkeld. Het inkoopsbeleid van Co van der Horst is gebaseerd op deze indicatoren en het assortiment wordt met de grootste zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid.

Waar mogelijk krijgen de afgedankte meubels van onze klanten een tweede leven via Kringloopwinkel de Boem in Amstelveen. Wij vervoeren onze meubels in herbruikbare dekens en overig karton en verpakkingsmateriaal wordt gerecycled. Hiermee voorkomen, of proberen we schade aan het milieu maximaal te beperken.

Profit | Winst

Co van der Horst kijkt niet alleen naar de financiële prestaties van het bedrijf, maar ook naar de economische effecten van de bedrijfsactiviteiten op de omgeving. Wij creëren werkgelegenheid in Amstelveen, Amsterdam en omliggende gemeentes. Doen investeringen in de infrastructuur, aan sponsoring en daarbij zijn wij aangesloten bij de ondernemersvereniging Amstelveen om de veiligheid en innovatie van de gemeente te waarborgen.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mail adres*

  Telefoonnummer*

  Aanvullend bericht

  © Copyright - Co van der Horst