Kvadrat Meubelstoffen, vloerkleden en gordijnen

Sinds 1968 is Kvadrat een toonaangevend bedrijf op het gebied van textielontwerp -en innovatie. Kvadrat is een internationaal befaamd en vooruitstrevend Deens designbedrijf en is blijvend op zoek naar ontwerpinnovaties op het gebied van designtextiel, vloerkleden, raambekleding en akoestische oplossingen voor interieurs.

Kvadrat wil met de producten die zij aanbieden een weerspiegeling bieden van het Kvadrat bedrijfs-DNA. Het DNA van Kvadrat bestaat uit toewijding aan kleur, kwaliteit, eenvoud en innovatie met als doel het leven van de mensen te verrijken, maar de productontwikkeling hangt samen met de verantwoordelijkheid en aandacht voor het milieu. De uitgebreide collecties van Kvadrat bestaan uit meer dan 150 ontwerpen en 2200 kleuren.

Kvadrat is continu bezig de esthetische, technologische en functionele eigenschappen van textiel te verbeteren om zo blijvend te innoveren en onderscheidend te zijn. Dit doen zij onder andere door samen te werken met toonaangevende ontwerpers , architecten en kunstenaars zoals: Anne Gry, Bodil Jerichau en Helen de Leur.

Bekleding

Kvadrat Hallingdal 65

Hallingdal 65 is het archetype van wollen textiel geworden. Het is een zeer duurzame meubelstof en is oorspronkelijk ontworpen in 1965 door Nanna Dtizel.

Hallingdal 65 is gemaakt van wol en viscose en deze materialen vullen elkaar goed aan. De wol zorgt ervoor dat het duurzaam en flexibel is en viscose geeft diepte en glans aan de kleur. Voor beide materialen geldt dat ze worden geverfd voordat ze worden gesponnen. Dit zorgt ervoor dat het de rijke textuur van de stof benadrukt wordt.

Kvadrat Steelcut Trio 3

Steelcut Trio is een stijlvaste wollen meubelstof met dezelfde constructie als Steelcut. Frans Dijkmeijer heeft dit oorspronkelijk ontworpen. De nieuwe kleuren die zijn toegevoegd aan de Steelcut Trio 3 collectie zijn ontworpen doot Giulio Ridolfo.

Steelcut trio heeft een driedimensionale oppervlakte die kleine piramides of stalen punten bevat. Ondanks dat het weefsel van het textiel complex en innovatief is, geeft het een eenvoudige en precieze uitdrukking. Steelcut trio is geverfd in garen en gemaakt in drie verschillende gekleurde garens.

Kvadrat Remix 3

Remix 3 is een elegante meubelstof die ontworpen is door Giulio Ridolfo. Remix 3 onderscheid zich door uitzonderlijke kleurdiepte en wordt geleverd in 72 verfijnde kleurstellingen. Hiervan zijn 23 kleuren nieuw in de collectie. De 23 kleuren die zijn toegevoegd zijn zorgvuldig geselecteerd aan de hand van 2600 monsters. De kleuren zijn geïnspireerd op een uitgebreide studie van het traditionele indigo verven, uitgevoerd door Giulio Ridolfo tijden zijn reizen.

Van afstand ziet Remix 3 er eenkleurig uit, maar van dichtbij bevat de meubelstof subtiele details en kleurcontrasten. Het textiel is strak, minimalistisch geweven en ontleent zijn levendige kleurenspel aan een combinatie van twee verschillende gemêleerde garens, die elk tot drie tinten te combineren zijn.

Kvadrat Divina 3

Divina is een volledig linnen product. Dit houdt in dat het wordt gemaakt door het te weven in grof linnen slangomhulsel. Hierna wordt het linnen mechanisch bewerkt waar zeer hoge temperaturen bijkomen kijken om zo het linnen te kunnen kleuren.

Dit leidt ertoe dat de oppervlakte glad, richtingloos en uniform wordt en zorgt ervoor dat het sterk op de eigenschappen van vilt gaat lijken.

Kvadrat Gordijnen

Ben jij op zoek naar nieuwe gordijnen dan ben jij bij Kvadrat aan het juiste adres. De gordijnen van Kvadrat worden getypeerd door de functionaliteit en tegelijkertijd ook de schoonheid van de stof. Door de gordijnen van Kvadrat kan je het licht buiten houden, de akoestiek van de ruimte verbeteren, een raam inlijsten, maar ook kan je door middel van de gordijnen van Kvadrat kleur, textuur en warmte aan een interieur toevoegen.

De gordijnen van Kvadrat onderscheiden zich door de innovatieve weefsels, maar ook de prints van de gordijnen of de suggestieve tinten zorgen ervoor dat een gordijn van Kvadrat bij elk interieur past en een echte toevoeging is aan een ruimte.

Zo kan je thuis gordijnen van Kvadrat ophangen, maar is het ook geschikt voor kantoor, restaurants en publieke ruimtes. Zo kunnen de gordijnen bijdragen aan het verbeteren van de akoestiek van een ruimte, maar kunnen de gordijnen ook als roomdivers worden gebruikt.

De gordijnen van Kvadrat kunnen op maat worden gemaakt en kunnen zelf worden samengesteld aan de hand van de kleurencombinaties die Kvadrat rijk is.

Kvadrat Vloerkleden

De vloerkleden van Kvadrat zijn handgemaakt en worden gekenmerkt door het uitstekende vakmanschap, aandacht voor detail, tactiele structuren en doordat er gebruikgemaakt wordt van klassieke technieken die in een nieuw en verbeterd jasje zijn gestoken zorgt Kvadrat ervoor dat de vloerkleden een stijlvolle toevoeging zijn aan jouw interieur.

Een vloerkleed kan namelijk het verschil maken tussen een koude ruimte of een gezellige en warme ruimte die ervoor zorgt dat het huis ook echt huiselijk aan voelt. Dit komt mede doordat een vloerkleed tastbaar is, want een vloerkleed kan zacht en gestructureerd zijn, maar het geeft tegelijkertijd ook warmte af en dit maakt dat een vloerkleed comfort biedt. Wil jij nou liever een vloerkleed dat expressief en symmetrisch is dan kan dit de kamer verbinden met andere elementen in de ruimte, omdat dit vloerkleed een statisch beeld creëert. Een sober patroon geeft de belofte af dat het potentieel van menselijke creativiteit en interactie kan dragen.

Middels de vloerkleden van Kvadrat kan er waarde toegevoegd worden aan elke ruimte en dankzij de innovatieve technieken, samenwerkingen met getrainde vakmensen en de beste materialen zorgt Kvadrat ervoor dat de vloerkleden jarenlang meegaan.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mail adres*

  Telefoonnummer*

  Aanvullend bericht

  Interior designer

  interieur adviseur
  Interieuradvies

  Met een showroom van 10.000 m2 over vijf verdiepingen kun je bij Co van der Horst voor iedere woonstijl terecht. Van een kleine make-over tot de restyling van compleet huis. Het vertalen van ideeën naar inrichting is een vak. Onze getalenteerde interior designers staan klaar en geven expressie aan iedere woonwens.
  © Copyright - Co van der Horst