Kleur van het jaar

Ieder jaar wordt er een kleur van het jaar gekozen door het Pantone Color Institute. De gekozen kleur is maatgevend voor de gehele fashion-wereld. Inmiddels is deze verkiezing ook voor de interieurbranche een belangrijk ijkpunt.

Leatrice Eiseman, directeur van Pantone is al bijna 15 jaar verantwoordelijk voor het kiezen van de kleur van het jaar. Zij reist de hele wereld af op zoek naar de kleur van het jaar.

Radiant Orchid kleur van 2014

orchidVoor 2014 koos zij voor Radiant Orchid. Een stralende kleur die vertrouwen en creativiteit uitstraalt. Een mooie kleur om je creatieve kant naar boven te brengen en je dagelijkse leven op te fleuren.

Misted Yellow kleur najaar + voorjaar

boom misted yellowVoor 2015 is de verwachting dat geel het helemaal gaat maken. Een voorproefje daarvan is de kleur Misted Yellow die voor het najaar 2014/voorjaar 2015 is gekozen.

Misted Yellow is een verfijnde tint die de komende herfst verbind met het optimisme dat de lente zal brengen. Misted Yellow voegt een straal zonlicht, warmte en optimisme toe en zinspeelt op de belofte dat de lente in aantocht is.

De kleur Misted Yellow is makkelijk terug te vinden in het het werk van vele grote kunstenaars, zoals bijvoorbeeld Vermeer en Van Gogh.

In onze winkel en op onderstaand Pintrest bord ‘Misted Yellow’ meer inspiratie over deze verfijnde kleur.

 

 

Follow Co van der Horst’s board Trendkleur: Misted Yellow on Pinterest.