Co van der Horst

Nieuws

Locaties:

Co van der Horst
Binderij 2, Amstelveen
covanderhorst.nl

Flexform Amsterdam Flagship Store
Beethovenstraat 396, Amsterdam
flexformamsterdam.nl

Molteni&C Amsterdam Flagship Store
Beethovenstraat 305, Amsterdam
amsterdam.moltenigroup.com

Co van der Horst opent Molteni&C Amsterdam Flagship Store

High-end interieur met het allermooiste uitzicht van Nederland

AMSTERDAM | Internationaal, hoogwaardig en state of the art: het komt allemaal samen op de Zuidas. Na de succesvolle opening met Flexform in 2017, heeft Co van der Horst opnieuw een Flagship Store op deze locatie gevestigd. Samen met één van hun toonaangevende Italiaanse leveranciers openden zij ‘Molteni&C Amsterdam Flagship Store’ – een internationale design primeur. Dit unieke concept kwam halverwege 2022 tot leven in het iconische gebouw Valley. Op grote hoogte!

Molteni&C heeft Flagship Stores in New York, Miami, Los Angeles, Dubai, Milaan, Kaapstad en Parijs. Aan het creatieve hoofd staat de Belgische toparchitect Vincent van Duysen, die tevens verantwoordelijk is voor het ontwerp van Molteni&C Amsterdam Flagship Store.

Spectaculaire views

Eigenaar Stephan van der Horst vertelt: “De dubbele etage op de hoogste twee verdiepingen van Valley, inclusief 12 meter hoog atrium, leent zich perfect om de sfeerbeleving van Molteni&C neer te zetten. Met ruim 800 m2 verdeeld over de begane grond, 26e en 27e verdieping – inclusief privé lift, een sky apartment, heritage museum en een restaurant & bar – is het één van de meest unieke retail & hospitality projecten van Europa.”

GREEN gastrobar

Horecaondernemer en ‘Masterchef’ Peter Lute opende gelijktijdig GREEN gastrobar. De kaart is vegetarisch en werelds. GREEN gastrobar bevindt zich in de showroom van Molteni&C Amsterdam Flagship Store, op de 26e verdieping en is daarmee het hoogste restaurant van Amsterdam. GREEN gastrobar is geopend van woensdag t/m zondag, voor lunch en een vroeg diner. Daarnaast kun je terecht voor een zakelijke meeting in de boardroom of een signature cocktail by Lute in de bar & lounge. Ook voor private events ben je hier aan het juiste adres, want van elke wens maken zij een onvergetelijk Molteni Moment!

Valley

Valley is het eerste ‘verticale dorp’ van Nederland en werd in de winter van 2021 opgeleverd. De ontwerper van het gebouw is architect Winy Maas, die bekend staat om zijn fascinatie voor steden van de toekomst. Het gebouw heeft een opvallende groene gevel, ontworpen door de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf. Het multifunctionele gebouw van 75.000 m2 omvat kantoren, restaurants, winkels, 200 luxe appartementen, een museum, een drielaagse parkeergarage en een uniek openbare verticale stadstuin. Co van der Horst was in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van het project en is de ‘preferred interior designer’ van Valley. In samenwerking met Molteni&C, heeft Co van der Horst drie luxe modelwoningen ingericht, variërend in stijl, sfeer en maatvoering. In opdracht van Valley, ontwierp Co van der Horst ook inbouwkasten voor alle appartementen, ontwikkelde een Interieur Lease Plan en kregen alle bewoners van Valley een cheque voor 2 uur advies van een toegewijde interieurontwerper.

Molteni&C

Het Italiaanse familiebedrijf Molteni&C ontwerpt al meer dan 80 jaar toonaangevende meubels en heeft een 100% lokale productie. Molteni Group omvat vier merken, elk een leider in zijn segment. Naast Molteni&C, zijn er Dada (keukens), Unifor (kantoormeubilair), en Citterio (modulair meubilair). Molteni&C investeert voortdurend in onderzoek en technologische innovatie om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Het Italiaanse designmerk is bekend van samenwerkingen met ontwerpers als Gio Ponti, Jean Nouvel, Rodolfo Dordoni en Patricia Urquiola.

Achtergrondinformatie Co van der Horst

Familiebedrijf Co van der Horst is opgericht in 1905 en wordt momenteel aangevoerd door de vierde generatie, broers Edwin en Stephan. Co van der Horst is in Nederland een autoriteit op het gebied van high-end interieurdesign en inspiratie, draagt met trots de titel Hofleverancier, heeft vele internationale opdrachtgevers en exclusieve samenwerkingen met bekroonde ontwerpers over de hele wereld. Samen met de in-house partners vormt Co van der Horst een one-stop-shop waar je tevens terecht kunt voor keukens, badkamers, maatwerk vuuroplossingen, kunst, parketvloeren en beeld & geluid.

Neem voor meer (pers)informatie of HR beeldmateriaal contact op met onze Marketing & Communicatie Manager: Robine Talboom via robine@vanderhorst.nl of tel: 06 4241 5500.

© Copyright - Co van der Horst