Co van der Horst
nodigt je uit om te dromen in kleur

Wij nodigen je van harte uit in onze Boutique Concept Store van 10.000 vierkante meter om te dromen in kleur. Onze interieur adviseurs hebben op alle afdelingen inspirerende presentaties gecreëerd met de focus op kleur. Kom langs en ontdek de laatste trends op interieurgebied!

Spring | Summer 2021

Dreams in Color

Meer lef: Dreams in Color

Het Italiaanse stoffenhuis Rubelli heeft tijdens de coronapandemie uitgepakt met een nieuwe collectie waarin het uitgangspunt was: durf te dromen in kleur en pas het toe in je interieur. De collectie San Polo is een klassieke damast van 100% zijde uitgevoerd in verschillende kleuren. De stof is bijvoorbeeld toe te passen op kussens, maar met een beetje lef pas je hem toe als gordijnstof. De klassiekere patronen zien we steeds vaker in moderne interieurs terug.

Veel meubelmerken hebben tegenwoordig een outdoor collectie in het assortiment. Vroeger waren de outdoor stoffen nog gemaakt van stug polyester. Vandaag de dag zijn deze stoffen veel luxer, in onder andere soft touch en zelf een outdoor-velvet bestaat. Daarnaast beschikken ze ook over noodzakelijke eigenschappen zoals water- en vuilafstotend, chloor- en zeewaterbestendig en zijn ze schimmelvrij. Ook wordt er bij de productie steeds meer rekening gehouden met het milieu en zijn ze gecertificeerd en zijn recyclebaar. Outdoor stoffen zijn toe te passen voor loungekussens, bootkussens, tuinkussens, parasols en schaduwdoeken, maar worden ook steeds vaker in het interieur toegepast. Bijvoorbeeld op eetkamerstoelen, omdat deze vaak intensief gebruikt worden. Tevens zien we nog steeds veel teddy-stoffen en hoogpolige karpetten komen weer terug. Alles moet zo comfortabel en zacht mogelijk aanvoelen.

Rubelli San Polo

Design iconen

Onder andere Cassina en B&B Italia brengen twee ontwerpen uit de jaren ’70 terug in de collectie. Onder andere de Soriana van Cassina en de Camaleonda van B&B Italia. Kies voor een designklassieker in een uitgesproken kleur als eye-catcher voor je interieur. De ontwerpen worden op een veel duurzamere manier geproduceerd dan in de Seventies, iets waar we niet meer omheen kunnen.

Verder zien we zithoeken volgens de ‘lobby living’ trend, zoals je ze tegenkomt in luxueuze hotels. De Blazer Sofa van Minotti, de Groundpiece van Flexform of de nieuwe Marteen Sofa van Molteni&C|Dada zijn hier een goed voorbeeld van. Plaats ze vrijstaand in de ruimte en combineer ze met fauteuils in leer of rijke textielstoffen.

B&B Italia – Sofa Camaleonda

Molteni&C|Dada – Marteen Sofa

Parelmoer van schelpen in behang

We zien tot slot dat de fabrikanten van muurbekleding ook met uitbundige collecties komen. Zo werd er al textiel verwerkt in behang, maar ook hier gaan ze een stapje verder. Nóg luxer en kostbaarder is de behangcollectie Samal van Arte. Gemaakt van het parelmoer van echte schelpen en uitgevoerd in een geometrisch patroon. Combineer dat vervolgens met matte verf voor extra gelaagdheid in je interieur. Stap uit je comfortzone, durf te dromen in kleur!

Arte – Samal

Video’s Online Home Couture Event

Op 3 en 10 juni 2021 organiseerde Co van der Horst de eerste editie van het Online Home Couture Event. Interieuradviseurs Myrthe Stam, Bas Botman en eigenaar Stephan van der Horst praatten je binnen één uur bij over de laatste trends op gebied van interieurtextiel met o.a Rubelli, Dedar Milano, Romo en Sahco.

Binnen het Spring & Summer 2021 thema ‘Dreams in Color’ vertelt Interior Designer Myrthe Stam onder andere over haar bezoek aan de fabriek van het wereldberoemde Italiaanse stoffenhuis Rubelli, de nieuwe collectie Di Varia Natura 2021 en legt uit waarom haar hart sneller gaat kloppen van de collecties van Dedar Milano. Interior Designer Textiles Bas Botman over de nieuwe collecties van het Britse familiebedrijf Romo en het high-end stoffenhuis Sahco.

Bekijk hieronder de video’s.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mail adres*

  Telefoonnummer*

  Aanvullend bericht

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  © Copyright - Co van der Horst